Cerebral Palsy’nin Genetik Kodları Bu Kitapta!

Genetik mekanizmalara vurgu yapılıyor

Cerebral Palsy’nin Genetik Kodları Bu Kitapta!

Cerebral Palsy Türkiye yayınlarının 7’inci kitabı “Cerebral Palsy ve Genetik” raflarda yerini aldı. Kitap, hekimlere de önemli bir kılavuz niteliğinde.

Cerebral Palsy Türkiye Yayınlarının yeni kitabı "Cerebral Palsy ve Genetik" Boyut Yayıncılık tarafından yayınlandı. Kitapta, Cerebral Palsy'de izlenen bulgular yeniden gözden geçiriliyor ve bu belirtilere yol açan genetik mekanizmalara vurgu yapılıyor. “Cerebral Palsy”li çocukların izlemine katkı veren tüm hekimlere yönelik hazırlanmış olan kitap, Mendel’in bezelyeleriyle başlayan kalıtım bilgisinin bebeklerle birlikte hayatımıza nasıl uzandığının yazılı bir belgesi niteliğinde.

Genetik mekanizmalara vurgu yapılıyor

Kitapta bir yandan Cerebral Palsy’de izlenen spastisite, diskinezi ve ataksi bulguları nörolojik semiyoloji içinde yeniden gözden geçirilirken, diğer yandan da bu belirtilere yol açan genetik mekanizmalara vurgu yapılıyor. Temel genetik ve nöroloji ilgilerinin, en güncel teknolojik yaklaşımlarla harmanlandığı kitapta, ‘Cerebral Palsy’ içinde yer alan nadir nöro genetik hastalıkların farkına varılması amaçlanıyor.

Editörlüğünü Dr. Nihan Hande Akçakaya ile Prof. Dr. Uğur Özbek’in yaptığı kitap, Bilge Aksoy ile Nihan Topçuoğlu tarafından yayına hazırlandı. Kitabın genel yönetmenliğini Bülent Özükan, sanat yönetmenliğini Murat Öneş ve grafit tasarımını ise İbrahim C. Yılgaz yaptı. Kitabı, Boyut Yayıncılık, D&R ve tüm seçkin kitapevlerinden temin etmek mümkün.

CerebralPalsy Türkiye (Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı), Türkiye’de CerebralPalsy (CP) konusunda en geniş hizmet yelpazesine sahip ilk ve tek kuruluştur. CerebralPalsy’li çocuk ve erişkinlerine teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti sağlayarak, meslek sahibi olmaları ve sosyal hayatta daha fazla yer almaları için gerekli faaliyet ve gayretlerde bulunur. İstanbul’un Ataşehir ilçesinde 35 dönüm alan üzerinde; Metin Sabancı Özel Eğitim Okulları, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri ve Aile Danışma Merkezi bulunan Vakfı, kurulduğu günden bugüne 30 binden fazla çocuk ve ailesine hizmet verdi ve destek oldu. 1972 yılından beri, şeffaf ve hesap verebilirlik prensipleriyle hizmet veren Vakıf, konu hakkında bilinirliği artırmak ve çocuklara daha çok destek sağlayabilmek için 2018 yılı Eylül ayından itibaren “CerebralPalsy Türkiye” markasıyla yoluna devam etmektedir.