7'den 70'e Ağız Kokusu ile Nefes Kokusu Arasındaki Fark

Nefes kokusu, kişilerin bir hastalığı olduğunu göstermektedir.

7'den 70'e Ağız Kokusu ile Nefes Kokusu Arasındaki Fark

Ağız kokusu ile nefes kokusunu çoğu insan karıştırmaktadır. İki kokuyu aynı görmemek lazım ve karıştırılmamalıdır. Ağız kokusunun sebebi, hidrojen sülfür bileşiklerdir. Kokunun oluşumuna birçok şey sebep olabilmektedir. Nefes kokusu, kişilerin bir hastalığı olduğunu göstermektedir.

 

Diş hekimleri, ağız kokusunun neden oluştuğunu belirledikten sonra, oluşum sebebine göre tedavi uygulamaktadırlar.  Çürük dişler, diş eti iltihapları, ağız içindeki gıda artıkları, dişlerin iyi fırçalanmaması, kokunun oluşumunda etkilidir. Ağız mukozasından dökülen hücreler ve sağlık problemleri nedeniyle kullanılan ilaçlar da sebep olabilmektedir. Oluşum kaynağı bulunduktan sonra diş hekimleri tarafından tedavisi yapılabilir. Kişiler tedavi sonrası bu problemlerinden kurtulabilir.

Çoğu kişi ağız bölgesinde bir koku olduğunun farkına varmamaktadır. Etrafında fark eden yakınları da, kişileri gücendirmemek veya rencide etmemek için söylememektedirler. Bu yüzden kişilerin yakınları rahatsız olsalar bile kişilere ifade etmekten kaçınmaktadırlar. Belki de yakınınızın nefesi kokuyordur ve sistemik bir rahatsızlığı vardır. Nefes kokusu ise kişilerin sistemik bir rahatsızlığı olduğunu gösteren bir kokudur. Tıpta araştırmalar arttıkça, bazı araştırmalar sonucunda, kanser vakalarında erken dönemde, kişilerin nefesinin koktuğu saptanmıştır. Nefes kokusunu kişiler önemsemelidir. Erken dönemde kanser teşhisi yapılabilir. Kişinin annesi, babası, v.b ise ifade etmeleri en doğrusu olacaktır. Koku bir ağız kokusu değil de, nefes kokusu ise, erken dönemde sistemik rahatsızlığının tedavisi konusunda faydanız olacaktır. Sistemik hastalıkların sorunu, kronik bir kabızlık, bağırsak, mide ve akciğer problemleri olabilir.

Ağız kokusu ile nefes konusunu ayırt edemiyorsanız, mutlaka bir diş hekimine muayene olmanızı tavsiye ederiz. Size bu ayırımı yapacaklardır.

7'den 70'e herkeste ağız kokusu olabilir. Çocuklara erken yaşlarda diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmalıdır. Yetişkinler, çocukların görebileceği şekilde diş fırçalarlarsa, çocuklara daha iyi örnek olabilirler ve diş temizliği alışkanlığı kazandırabilirler. Diş temizliğine özen gösterilmesi, % 35 oranında kokuyu önlemektedir. Çoğu insan dişlerini beyaz olsun diye fırçalar. Oysa diş yüzeyine yapışan artıkları temizlemek içindir. Diş kadar dili temizlemek, dili fırçalamakta önemlidir.  Dil fırçalanması, dilin arka bölümünde yapışan yemek artıklarının temizlenmesini sağlar. Dilin fırçalanması, % 42 oranında kokuyu önlemektedir.

Diş hekimleri tarafından, ağız kokusu 4 çeşittir. Fizyolojik, Sanal, Patolojik ve Halitofobi. Diş hekimi muayenesi ile kişiler kendi ağız kokusunun çeşidini öğrenebilirler. İstanbul Bağdat Caddesi'nde diş hekimi muayenesi ile bu sorundan kurtulmanın tedavi seçeneklerini öğrenebilirler.

Ferah bir ağız sağlığı ve diş estetiği için, günümüzün en başarılı tedavilerinden biri, Lamine Yöntemidir. Kişilere iki seansta, ağrısız, aşındırma yapmadan, (bazen 0.3 mm, neredeyse yok sayılabilecek mini bir aşındırma olabilir.) yaprak porselenlerin yapıştırıldığı lamina yönteminde, doğal dişlerde olduğu gibi, ışığı geçirme özelliği bulunmaktadır. Porselen Lamina yöntemi sonrası, dişlere gıdalar yapışmamaktadır.  Kişiler her zaman beyaz dişlere sahip olurlar, renklenme görmezler.

KAYNAK: https://www.estetikmemento.com/dis-estetigi-blog/agiz-kokusu-ile-nefes-kokusu-arasindaki-fark